مقاله: لوازم خانگی و اقتصاد خانواده
در این مقاله مطلبی در مورد لوازم خانگی و اقتصاد خانواده ارائه شده است
اقتصاد خانواده بدون شک بر امنیت روانی اعضای خانواده و در نتیجه یکایک افراد جامعه تاثیر خواهد داشت. در واقع اقتصاد دانان تامین زیر ساختهای اقتصادی یک جامعه را بدون در نظر گرفتن عوامل اساسی در شکل گیری اقتصاد خانواده ناممکن می دانند. اما چگونه می توان اقتصاد خانواده را یاری داد و راهکارهای اصلی در این خصوص چیست؟ بعنوان مثال اگر یک خانواده چهار نفره با درآمد ماهیانه یکصد هزار تومان و با در نظر گرفتن شرایط تورم فعلی، تصمیم به تهیه یک یخچال یک میلیون و پانصد هزار تومانی داشته باشد قادر به تامین این هزینه نخواهد بود. ما در اینجا تنها به تاثیر لوازم خانگی در ساختار اقتصادی یک خانواده اشاره خواهیم کرد، اما سایر عوامل موثر همچون میزان درآمد خانواده، تعداد افراد خانواده، سایر هزینه های زندگی و .... که در رفاه خانواده موثر هستند نیز باید مورد توجه قرار گیرند.
همانگونه که در مثال بالا اشاره شد هر خانواده ای بایستی با توجه به میزان درآمد خود نسبت به خرید لوازم خانگی اقدام کند و اگر رابطه بین میزان درآمد و هزینه کالای خریداری شده متناسب نباشد، شرایط شکننده ای فرا روی اقتصاد چنین خانواده ای خواهد بود. یکی از راههای کاهش هزینه های خرید لوازم خانگی ، تعمیر و سرویس به موقع آنها است. به این ترتیب هزینه خریداری مجدد کالا را می توان پس انداز نمود. بیشتر اوقات، برخورداری از وسیله ای با کیفیت مناسب، با میزان هزینه پرداختی بابت آن، نسبت مستقیم دارد و در این حالت، این افزایش هزینه به صندوق سرمایه خانواده باز خواهد گشت، بعنوان مثال یک تلویزیون 150 هزار تومانی که اطمینانی به کارکرد آن نیست، نسبت به تلویزیون200 هزار تومانی اما قابل اطمینان، ارازنتر محسوب نمی شود، زیرا ممکن است تمام این 150 هزار تومان هزینه ای بابت هیچ باشد. ابعاد یک وسیله غالبا در قیمت آن موثر است. بنابراین لازم است که ابعاد و اندازه کالای خود را بر اساس نیاز خویش و نه بر اساس حداکثر ابعاد انتخاب کنیم. خانواده ای که می تواند نیاز خود را با یک یخچال 9 فوت تامین کند، لازم نیست از یخچال 13 فوت استفاده کند زیرا این کار علاوه بر هزینه بیشتر، یک انتخاب ایده آل هم نمی باشد.
حذف وسایل غیر ضروری
از دیگر اقدامات مفید در جهت کاهش هزینه ها حذف وسایل غیر ضروری است؛ چرا که وجود وسایلی که استفاده چندانی از آنها نمی شود، باعث افزایش هزینه های نگهداری در سبد هزینه های یک خانواده است. علاوه بر آن، اینگونه وسایل مصرف برق را نیز افزایش می دهد. حتماً شما هم در بین نزدیکان خود کسانی را سراغ دارید که با وجود داشتن یک یخچال و یک فریزر، یخچال و فریزر دیگری نیز به آشپزخانه خود اضافه می کنند. برای بیشتر آنها این سوال مطرح نمی شود که چرا باید وسیله ای که کارایی ندارد مکان زندگی آنها را تنگ و هزینه های غیر ضروری را به زندگی آنها تحمیل کند. ذکر نکته ای دیگر دراین بخش مفید است و آن استفاده حداقل، از وسایل پر مصرف برقی است. وسایلی همچون اتو و هیتر برقی، وسایلی پر مصرف محسوب می شوند که استفاده زیاد از آنها، علاوه بر صدمه به اقتصاد خانواده، سرانه مصرف برق در کشور را نیز افزایش می دهد. پیشنهاد می شود استفاده از اینگونه وسایل حتی الامکان در ساعت های 17 تا 20 (ساعتهای پیک مصرف) نباشد.
اقتصاد کشور و تولید داخلی
همانگونه که گفته شد اقتصاد کشور و اقتصاد خانواده از یکدیگر تاثیر می پذیرند. بنابراین تمامی پارامترهایی که بر اقتصاد کشور تاثیر داشته باشد، حائز اهمیت می باشند. از مهترین این مسایل، تولید داخلی و حمایت از آن می باشد. برای بسیاری از خانواده ها با توجه در آمد پایین، امکان استفاده از لوازم خانگی غیر ایرانی خود بخود منتفی است. اما آنچه که مهم است و مصرف کننده ایرانی را ترغیب به استفاده از کالای داخلی می کند، افزایش کیفی محصول داخلی است. تولید کننده داخلی بدون آنکه محصولات خود را به استانداردهای جهانی آن محصول نزدیک کند و بدون آنکه آسایش و ایمنی مصرف کننده را در نظر گیرد نمی تواند انتظار فروش مناسب محصولات خود را داشته باشد.
برای انتخاب یک لوازم خانگی ایده آل ومقرون به صرفه از سایت ما دیدن نمایید: http://homesamsung.ir